top 10 zakynthos

In dit artikel heb ik een lijst gemaakt van de 10 mooiste/leukste dingen om te doen in Zakynthos, zodat je een idee krijgt wat dit mooie eiland jou te bieden heeft.

Je zult merken dat veel van de dingen die je in Zakynthos moet doen, strandgerelateerd zijn, omdat dit een eiland is waar het om bekend staat. Je zult de geschiedenis van Kreta, de mooie architectuur die beroemd is op Santorini of de cultuur en steden van eilanden zoals Lesbos, Chios en Corfu niet vinden, maar “Zante” biedt de perfecte ontspannende vakantieplek voor degenen die het weten.

 

1. Navagio Beach (Zakynthos)

Oké, laten we beginnen met de hoofdattractie op het eiland en mogelijk de meest gefotografeerde bestemming in het hele land. Dit prachtige stuk wit zand en blauw water wordt beschermd door een natuurlijke haven met angstaanjagend hoge kliffen van 200 meter aan 3 kanten.

In het midden van het strand ligt een een rottend schip. Er gaat een (onterecht) gerucht dat dit een tabakssmokkelaars schip was dat tijdens een storm op het strand was gelandwink, terwijl het in werkelijkheid slechts een vrachtboot was die aan land liep. Of je nu het romantische verhaal gelooft of niet doet er niet toe, het enorme schip dat op het zand rust, draagt ​​zeker bij aan de charme en allure van het spectaculaire aanblik.

Er zijn twee manieren om Navagio Beach te zien, hetzij over zee of vanaf de top van de kliffen. Er zijn geen wegen die direct naar het strand leiden, dus om in het water te zwemmen en het scheepswrak van dichtbij te zien, moet je een boottocht maken.

Deze kunnen gehuurd worden in verschillende steden rond het eiland. Als je een auto hebt, is je goedkoopste optie om naar de dichtstbijzijnde baai bij Navagio Beach te rijden en vandaar op een boot te stappen.

In Porto Vromi (net ten zuiden van Navagio) kun je een boottocht maken naar Shipwreck Cove voor ongeveer € 25 per persoon.

Om het van bovenaf te zien (sterk aanbevolen), moet je met je auto naar het uitkijkplatform aan de noordkant van het eiland rijden. Het is heel gemakkelijk om hier te komen met de auto, want er zijn overal borden en het is goed aangegeven op Google Maps (klik hier voor de exacte locatie). De parkeerplaats ligt vlak naast het platform, zodat je recht omhoog kunt rijden, uit je auto kunt stappen, een paar mooie foto’s kunt maken.

Let op: de beste uitzichten zijn vanaf de kliffen aan de rechterkant van het platform. Toeristen zijn onlangs gestorven door dat ze van de rotsen zijn gevallen dus het is niet aan te raden om verder te gaan dan het platform. Deze kliffen zijn meer dan 200 meter hoog en een slip is zeker dodelijk. Blijf op het platform!

 

2. Diner bij zonsondergang en drankjes in restaurant Lofos (zakynthos)

Zonder enige twijfel heeft dit kleine, Grieks gerunde restaurant het beste uitzicht op het ruige binnenland van Zakynthos. Kies een tafel langs het dek en kijk over de klif omlaag naar de landerijen beneden en de Ionische Zee in de verte.

Het eten is hier fantastisch, de service is geweldig en het is de perfecte plek voor zonsondergang. We raden het gebraden lamsvlees (€ 9) en de stoofpot (€ 8) aan. Beide zijn absoluut heerlijk. Bieren zijn ongeveer € 2,5 en voorgerechten zijn slechts € 4 per stuk. Meestal moet je op een plek als deze extra betalen voor het eten omdat het uitzicht zo goed is, maar dat is niet het geval bij Lofos. (klik hier voor de exacte locatie)

 


3. Xigia Beach (Zakynthos)

Nog een ongelooflijk mooi strand op het eiland Zakynthos, deze afgelegen baai wordt aan drie zijden bewaakt door grote kliffen, het water is prachtig en er is zelfs een zwavelbron met zwavel (wat de vreemde geur verklaart).(klik hier voor de exacte locatie)

 

 

4. Snorkelen / duiken (met schildpadden) 

De riffen en stranden rondom Zakynthos herbergen één van de oudste levensvormen op aarde, de karetschildpad. Dit prachtige wezen kan worden gespot in het Zakynthos Marine Park.
dingen om te doen in zakynthos keri grotten en schildpadden Je zult tijdens je reis naar Zakynthos waarschijnlijk een schildpad zien, maar om je kansen te vergroten, moet je zeker op een boot stappen en ze vinden. Rondleidingen zijn ongeveer €30 / persoon.

Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet en ga met een bedrijf mee dat veilig snorkelen met dieren garandeert. Je zult ook niet alleen schildpadden in de Ionische Zee zien! Er zijn tal van zachte en harde koralen, evenals vissen die leven in de rotsen onder water.

U kunt deelnemen aan duik- en snorkeltochten met de vele aanbieders op het eiland. De meeste kosten ongeveer € 50 voor een duik met apparatuur en ongeveer € 30 per persoon voor een dag snorkelel met verhuur van materiaal. Je kunt meestal korting krijgen voor grote groepen of voor meerdere reizen. (klik hier voor de exacte locatie)

 

5. Bezoek The Venetian Castle

Als je even iets anders wil dan het strand, kun je overwegen om de oude ruïnes van het Venetiaanse kasteel te bezoeken. De Ionische eilanden werden indertijd bezet door de Turken, Fransen, Britten, Venetianen en Russen, maar de Venetianen lieten enkele van de meest imposante locaties achter in de vorm van forten op Zakynthos, Kefalonia en Corfu.

Het kasteel hier is niet zo indrukwekkend als dat van Assos Castle in Kefalonia, maar het is nog steeds een bezoek waard als je in de buurt bent van Zante Town. De exacte datum van deze constructie is nog onbekend, maar het werd vernietigd door de binnenvallende Turken in 1480, vervolgens gerestaureerd in 1515. als bezoekers kun je door een oude gevangenis, vuurpijl ruimten, bastianen, kerken en een oud rioleringssysteem lopen. (klik hier voor de exacte locatie)

 

6. Alykes Beach: een van de meest relaxte dingen om te doen in Zakynthos

Dit was ons favoriete strand op het eiland, deels omdat het één van de mooiste stukjes poederachtig goudkleurig zand was dat we vonden, maar ook omdat het de plek was waar we onze favoriete strandbar op het hele eiland vonden, Porto Paradiso. Deze plaats had heerlijk eten (met enkele Griekse opties), uitstekende service en goedkope bieren en cocktails, plus ze lieten ons gratis op de strandstoelen zitten toen we bij het restaurant of de bar bestelden. (klik hier voor de exacte locatie)

 

 

7. De kliffen van Keri

Deze plek aan de zuidwestkant van het eiland heeft alles te maken met het uitzicht. Je kunt je auto direct naast de kliffen parkeren en op de rotsen lopen voor een prachtig uitzicht over de onwaarschijnlijke blauwe zee en (soms) de schildpadden beneden.

Er is ook een mooie vuurtoren in de buurt en de stad Keri zelf is ook een bezoek waard. De Keri Cliffs zijn ook een van de beste zonsondergang plekken op het eiland, omdat je (op een heldere dag) kunt kijken hoe de enorme bol in de zee verdwijnt. Je kunt overdag ook deelnemen aan een boottocht waarbij je de Keri Caves kan bezoeken en schildpadden kan spotten. (klik hier voor de exacte locatie)

 

8. Boottocht in Zante – Een van de coolste dingen om te doen in Zakynthos

We deden een privé-boottocht (met kapitein) rond het eiland en dat was erg leuk, maar we raden je toch aan om een privéboot te huren voor slechts € 80 per dag plus gas (meestal € 40)

Vanwege de zware wind en hoge golven, zul je  waarschijnlijk niet in staat zijn om met de boot naar Shipwreck Cove te varen, maar je kunt wel varen naar verschillende eilanden, verankeren en zwemmen met niemand anders in de buurt. Dit is zeker een van de beste dingen om te doen in Zakynthos!

Als je van plan bent snacks en drankjes mee te nemen op de boot, kun je beter een kleine schuimkoeler uit de supermarkt halen voor ongeveer € 10 – € 15. Dan kun je de drankjes en lunch lekker koud houden tijdens de boottocht. Je hebt geen vergunning nodig om één ​​van deze kleine (40HP +) boten te huren, maar het is aan te bevelen dat je een beetje ervaring hebt met het besturen van boten.

Deze boten zijn de perfecte maat voor 2 – 4 personen en als je de kosten deelt, is het uiterst betaalbaar. Als je de boot van de Keri-haven ophaalt, kun je met de boot rond de zuid-, oost- en westkant van het eiland varen. Zorg ervoor dat je wel even langs het schilpadden eiland stopt voor een duik en een prachtig strand. (klik hier voor de exacte locatie)

 

9. Gerakas Beach – Het meest ontspannende ding om te doen in Zante

Dit prachtige stuk zand aan de uiterste zuidoostkant van het eiland is de perfecte plek om tot rust te komen in de namiddag. Het zand hier is roodachtig en de omliggende rotsen ook, maar het water is kristalhelder en het is relatief rustig.

Je kunt ligbedden huren voor € 4 per stuk, maar er wordt geen eten of drinken geserveerd op het strand, want het is een beschermd gebied (schildpadden komen hier van tijd tot tijd om te nestelen). Als je snacks of drankjes wilt, kun je deze het beste kopen in de winkels op de top van de heuvel voordat je de trap afloopt naar het strand.

Het water is hier erg ondiep, maar is diep genoeg om ongeveer 100 meter uit de kust te zwemmen. (klik hier voor de exacte locatie)

 

10. Porto Limnionas

Dit is absoluut een van de mooiste baaien van het eiland, en dat op een eiland gezegend met talloze pittoreske baaien, dat zegt veel. Limnionas is een diepe natuurlijke haven omgeven door kleurige kliffen en het helderste water dat je ooit zult zien. De groene rotsen reflecteren de zon van onderaf en laten de zee oplichten als een aquarium.

Je kunt ontspannen in de Limnionas Tavern en kiezen uit tientallen ligbedden (elk € 4) die over de rand van de rotsen hangen en uitkijken op de zee. De taverne serveert hier redelijk geprijsde gerechten, koud bier en lekkere drankjes. onze ervaring was het eten niet zo goed, maar het uitzicht is geweldig en zeker de moeite waard. (klik hier voor de exacte locatie)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment